Следвайте Гласове в Технологичната компания TELUS International Bulgaria обяви, че е

...
Следвайте Гласове в Технологичната компания TELUS International Bulgaria обяви, че е
Коментари Харесай

След скандала с модерирането на Фейсбук: TELUS съдят BIRD.BG заради заплахи срещу техни служители

Следвайте " Гласове " в 
Технологичната компания TELUS International Bulgaria разгласи, че е подхванала „ нужните юридически дейности “ против проверяващия уебсайт BIRD.BG. Причината – изказване във Facebook-страницата на медията от събота (26 ноември). В него BIRD.BG подлагат на критика компанията, " ", че заглушава общественици, изразяващи позиция срещу режима на Владимир Путин, а в това време дава естрада на тези, които поддържат опорките на Русия.


От BIRD.BG приканиха чиновници на TELUS в България да станат техни информатори и демонстрираха фотоси от профилите на няколко лица от компанията. „ Вече разполагаме с координатите на десетки чиновници и сме пред моралната алтернатива да ги публикуваме, с цел да се окъпят в националната обич и да усетят какво е да блокираш достъпа на общественици и публицисти, които са срещу човеконенавистния путински режим, като в това време отказваш да блокираш съветските мурзилки, тровещи пространството с кремълски опорки. И това е единствено началото, дечица от Телус. Помислете добре. Заплатката или репутацията? Вие сте над 3500. Някои не са забъркани в тази мръсна работа. Но няма по какъв начин да отсеем плявата от зърното. Единственият ви късмет за състрадание е да станете информатори. Някои към този момент постъпиха рационално “, гласеше още обявата на уеб страницата за проверяваща публицистика.
Два дни по-късно от TELUS International Bulgaria излязоха с публично мнение, също в своята Facebook-страница. От компанията назовават „ неточни “ изказванията на медията и декларират, че „ изрично “ се опълчват на внушенията, подтикващи към принуждение и разпра със чиновници на компанията. Според тях тези практики са „ несъвместими с правилата на демократичното общество и обективната публицистика “.
„ Здравето, сигурността и благополучието на чиновниците ни постоянно е било и продължава да бъде главен приоритет за компанията. Изразяваме безрезервната си поддръжка към всеки един от тях и ще подсигурим всички запаси за опазване на тяхното физическо и ментално здраве “, допълват от TELUS International Bulgaria.

Съобщават, че към този момент са подхванати нужните юридически дейности към разпространителите на „ съответните погрешни изказвания “. „ Смятаме за неприемливо и извънредно аморално потреблението на персонални профили в обществените медии на наши чиновници без тяхно позволение. По този метод биват застрашени животът и здравето им, уронва се тяхното достолепие, както и приносът към компанията ни и обществото “, гласи още позицията.
TELUS International e обществено търгувана компания, от която мажоритарният дял е благосъстоятелност на TELUS - водещ канадски телеком. Компанията е одобрен снабдител на услуги за аутсорсинг на бизнес процеси с над 70 000 чиновници в световен мащаб. В България обслужва над 50 клиенти и е най-големият шеф в бранша с над 4500 чиновници. „ Това са хора с друга експертиза, измежду които има както студенти, за които това е първа работа, по този начин и експерти с дълготраен опит “, допълват от компанията. „ Решително се противопоставяме, също по този начин, на всевъзможни  внушения за присъединяване в незаконосъобразни дейности или връзки с политически партии. Публикуването на подправени изказвания в интернет, без да бъдат подкрепени с ясни обстоятелства и тествана информация, изрично опонира на етичните правила на публицистиката “, приключва формалното мнение.

Коментар от публицистичната поща:
Аз съм някогашен чиновник на Телус и модератор на приложението Снапчат. От своя персонален опит мога да кажа, че политиките на модерация се дефинират от чиновници на централите в Съединени американски щати (обикновено в Калифорния) и това, което вършим се ревизира строго от тях, тъй че българските служители нямат особена власт. Аз към този момент не работя там, само че считам държанието на тези от bird.bg за извънредно притеснително и даже незаконно. Да не приказваме, че " Телус " има над 100 разнообразни плана в България и множеството нямат нищо общо със обществени медии и модерация. Модерацията на българско наличие на Facebook също не се прави в България, само че не искам да споделям в кои градове в Европа се случва, защото хората там могат да бъдат подложени на закани и доксинг. Моля ви напишете нещо по въпроса, вие имате доста почитатели и въздействие, това държание е психопатско и би трябвало да се спре.
Източник: actualno.com
 
 
 
28 Ное 202290928 Ное 202266227 Ное 202262226 Ное 2022319525 Ное 202220025 Ное 2022566КоментариАлександър28 Ное 2022 17:24ч.
Абе, тия от Бърд за какви се мислят, че насочат закани и приказват за състрадание? И за какво Съвет за електронни медии и журналистическите организации мълчат?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати haho28 Ное 2022 17:57ч.
Ми мислят се за грантаджии, за какви други да се мислят. А журналистическите организации са цялостни със същите грантаджийски " демократи ".
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати карамфила28 Ное 2022 19:23ч.
Значи тези мамини пиленца са доносниците които рапортуват на фейсбука и ни блокират я за седмица я за месец и дори доносничат за блокирането на Кеворк Кеворкян който е най публицист измежду публицистите.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Tox28 Ное 2022 17:39ч.
Откога фейсбоклука е някаква инстанция? Аз съм доста удовлетворен, че от години нямам профил там, нито в останалите им купени " артикули "...
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати И аз по този начин!28 Ное 2022 17:49ч.
Амазон, Facebook, Google и така нататък - всичките са собсвеност на Black Rock (никой не знае, кои са същинските и собвеници). Само лоботомирани идиоти имат вяра в приказките за еврейчето Зуки по какъв начин от досада основал Сурат бука или пък по какъв начин несъвършен търговец внезапно става най-големият онлайн рителйлър в света.за една нощ.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Дааам, краварите се " грижат за нас " 28 Ное 2022 17:47ч.
.......... " Аз съм някогашен чиновник на Телус и модератор на приложението Снапчат. От своя персонален опит мога да кажа, че политиките на модерация се дефинират от чиновници на централите в Съединени американски щати (обикновено в Калифорния) и това, което вършим се ревизира строго от тях, тъй че българските служители нямат особена власт....... " Смях!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Георги28 Ное 2022 17:58ч.
Модератор = Цензор Бърд Бг = педерасти наемници = дръжки на микрофони
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Викт28 Ное 2022 18:16ч.
А нека солено ги осъдят тези изнудвачи долни!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Милиционерщина28 Ное 2022 18:26ч.
Интересно е с какъв брой е повишен броят на модераторите за България през последните 2 години.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати thenewone28 Ное 2022 19:01ч.
Почнаха да се карат коя е обичаната жена на Мустафа
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Коментар28 Ное 2022 19:49ч.
На Наско Чобанина " проверяващия " уебсайт. То не са " Птици ", " Биволи "....Прокопиеви обори...Хайде, няма потребност от сходни " сътрудници ". Имаме си служби за задачата!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати XYZ29 Ное 2022 8:21ч.
Но нали би трябвало да оправдаят това, което получават. Отврат. Мислих ги за нещо по-сериозно, само че уви.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати thenewone28 Ное 2022 19:55ч.
" Имаме си служби за задачата! " - А тя е?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати На остаряла коза яре29 Ное 2022 0:21ч.
Не употребявам такива простотии.Но когато " в случай че " пристигна ден за отплата с предателите, тия доносници на " демокрацията " също би трябвало да са до стената!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани28 Ное 202274419 Ное 202289518 Ное 2022256624 Sep 20223039
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР